Silence of the Bees

Advertisements

One thought on “Silence of the Bees

 1. Interessant, geef nu maar Australië en China de schuld zo lijkt het. Honingbijen bestonden in niet eens in Amerika, ze zijn in eerste instantie vanuit Europa geïmporteerd. Toen leden ze een paar jaar geleden aan CCD in Amerika en werden er bijen uit Australië geïmporteerd en toch is het verhaal in deze film dat bijen Australië éé van de oorzaken zou zijn. Vreemde conclusie als je de volgorde van gebeurtenissen uit het verhaal volgt.
  Opvallend is ook dat het zo zou zijn dat de pesticiden die gebruikt worden op alle gewassen niet meer van belang zouden zijn in het samenspel van factoren die de bijen kapot maken. Nee, nu is het ‘malnutrition’. Vage film die de belangen van de pesticiden industrie schijnt te willen bevoordelen eenzelfde soort verhaal als het onderzoek in Wageningen lijkt te willen benadrukken.
  In tegenstelling tot de eerdere films over het onderwerp ‘de moord op de honingbij 1 en 2 van de Zembla en nog andere films bijvoorbeeld, laat deze film ook helemaal niets zien van de enorme massale en totaal dieronvriendelijke manier waarop er met honingbijen in Amerika omgegaan wordt.
  De term ‘livestock’ wordt dan ook gebruikt en dat is precies wat honingbijen in de bestuivingsteelt dan ook zijn en hoe ze ge(mis)bruikt worden.(en dit gebeurt ook in Nederland, waar de eilanden vrijwel allemaal tot kweekeilanden van bepaalde rassen van honingbijen zijn)Gecultiveerd (door K.I. bevrucht), gemanipuleerd, over de wereld gesleept, met alle gevolgen van dien waardoor de varoa mijt en ziekten zich verspreid hebben (varroa mijt betond niet voor 1970 in Europa !!!). Dat is wat in véél gevallen de honingbij van vandaag de dag is. Een dier wat totaal uitgebuit is voor ons eigen belang zonder enig respect voor de bijzondere eigenschappen die zich in de loop van maar liefst zo’n 50 miljoen jaar interactie tussen planten en deze insecten hebben ontwikkeld.
  Eten we honing en allerlei andere producten met toxische stoffen en virussen?? Wie controleert het???
  Groet Wankja Fergsuon

Post a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s